Stichting Thika Outreach Project

Bouw van twee klaslokalen

Realisatie lokalen

MATUNDA is een school, die ver weg ligt van Thika, over de rivier en dan het arme gebied in, geen geasfalteerde weg, maar een weg met vele hobbels en keien en zeer oncomfortabel. Het is een prachtige omgeving, veel groen, vlakbij de rivier. Twee klaslokalen van de Matundaschool waren in zeer slechte staat; er was zelfs instortingsgevaar. Wereldhave heeft via TOP twee nieuwe lokalen gefinancierd. Macheo heeft gezorgd voor de bouw van de twee lokalen.

Twee klaslokalen zijn gebouwd met behulp van sponsor Wereldhave, de bouw werd gecoördineerd door Macheo.

Begin van het bezoekverslag jan 2014 :

We worden ontvangen door de directeur Mr Mwungi, een geïnteresseerde, open en vriendelijke man. De huidige school staat op instorten, daar zitten nog steeds kinderen in, grote klassen van wel 50 kinderen is heel gewoon, in een oppervlakte van bijna 25 vierkante meters… Deze directeur regelt het allemaal geweldig manier met de support van Macheo. Drie keer per week wordt de bouw gevolgd door Bruce en rapporteert hij aan Marnix van Macheo. De lijnen zijn heel kort, de bouw gaat voorspoedig en overal is door de directeur heel goed over nagedacht. Ook om op school motorisch gehandicapte kinderen op te vangen heeft hij nagedacht, echt ontroerend. Zuinigheid en efficiency wordt is zijn manier van denken; zo hebben de dakgoten een mooi opvangsysteem van regenwater, dat weer gebruikt wordt. 

De nieuwbouw is bijna klaar, dan kunnen de kinderen over. Er werd heel hard gewerkt, geschilderd en gestuukt aan de buitenmuren, het is mooi om te zien. Buiten is het bijna 30 graden. 

Wat opvalt is dat er tussen twee lokalen een klaslokaal staat zonder dak. Ik vraag hoe dat komt en dat dit wel erg jammer is. Dan vertelt deze leerkracht het verhaal hoe hij probeert de ouders te betrekken bij de school. Hij heeft aan de ouders gevraagd om met z’n allen een klaslokaal te bouwen, iedere week een heel klein bedrag te sparen hiervoor. Dit hebben ze een jaar lang gedaan en toen is men gaan bouwen, het geld leek voldoende. Helaas is door de economische crisis en de inflatie het geld op, alles is geïnvesteerd in bouwstenen. Het dak ontbreekt, daar moet een oplossing voor worden gezocht.( Ik heb hem wel gevraagd wat er nog nodig is om het af te bouwen, geen toezeggingen gedaan, maar wie weet kan TOP daar nog iets in betekenen.) 

Lees het bezoekverslag 2014

 

 


Thika Outreach Project TOP Kenia
partner sponsor:

Wereldhave

partner uitvoerder:

Macheo

planning:

begroting:

nog onbekend

donaties:

nog geen donaties ontvangen

realisatie:

Gerealiseerd

status:

afgesloten


Projecten van TOP
Stichting Thika Outreach Project