Stichting Thika Outreach Project

10 kinderen naar beroepsonderwijs

Achtergrond & doelstelling

Zo’n 15 kilometer ten oosten van de stad Thika is het kinderhuis Watoto Wenye Nguvu. De Afrikaanse vrouw Elizabeth Gitau leidt dit kinderhuis. Zij begeleidt veel families in de directe omgeving van het kinderhuis. Veel meisjes die de basisschool hebben afgerond, zijn slim en gemotiveerd genoeg voor een goede middelbare school, maar hebben niet het geld hiervoor.

TOP betaalt het schoolgeld voor deze 10 meiden.

Elk jaar is er een gesprek tussen de 10 kinderen en een vertegenwoordiging van het TOP bestuur / ambassadeur. De kinderen blijven daardoor gemotiveerd. Wel kwam er enige realiteitszin in hun toekomst. Het eerste jaar wilden ze chirurg, advocaat of rechter worden. Ze kregen in de gaten, dat dat wel heel moeilijk is.

Stukje uit een verslag:

Van het buffalohuis houdt een meisje een speech. Ze vertelt hoe door de sponsors er een verschil gemaakt is voor tien families. Dat zij nu weten hoe ze aan familieplanning moeten doen. Dat ze opofferen voor een studie, omdat ze weten dat ze daarmee zichzelf kunnen redden. Door de sponsoring hebben zij een beter leven. Ze vraagt om ze nooit in de steek te laten. Er wordt bij een optreden ook echt gevraagd: Kijk naar mij! Zie mij! Dat is wat we zeker nu op deze dag doen! Wat een kwaliteiten, wat een mogelijkheden zijn er in deze kinderen. Het enige dat nodig is, is een zetje in de rug via financiën en steun!


Thika Outreach Project TOP Kenia
partner sponsor:

Sponsoring door Kilimanjaro beklimming René en Lemke Meijer

partner uitvoerder:

Kinderhuis Watoto Wenye Nguvu

planning:

Het project loopt van 2011 tot en met 2014

begroting:

€ 3600

donaties:

€ 3600

realisatie:

jaarlijks gesprek met kinderen en TOP vertegenwoordiger

status:

afgesloten


Projecten van TOP
Stichting Thika Outreach Project