Stichting Thika Outreach Project

Inrichten van een klas voor autistische kinderen

Achtergrond & doelstelling

Jennifer, zelf moeder van twee autistische kinderen, heeft zich verdiept in deze ziekte. Zij ontdekte, dat er in Thika geen scholen zijn voor deze kinderen en dat er ook autisten wonen in Thika. Ze wil een klas voor autistische kinderen opzetten, met gespecialiseerde leerkrachten.

 

Hoe verloopt uitvoering

De directeur van een basisschool in de stad Thika heeft Jennifer een klaslokaal aangeboden om een klasje te starten met 6 autistische kinderen uit de sloppenwijk. Een Rotary betaalt de exploitaitekosten van een leerkracht. TOP heeft de inrichting van de klas, een toilet en het  lesmatriaal betaald.

 

Twee jaar later, is het Autisme project enorm gegroeid. De unit telt nu drie klaslokalen, twee leraressen, één assistent en 12 kinderen. Met meer materialen is er een duidelijker dagprogramma ontwikkeld zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Al vorens gezegd te hebben dat het tijd is om naar het toilet te gaan, staan er dan ook altijd al een aantal bij de deur te wachten. Het derde klaslokaal wordt gebruikt als ‘therapy room’. Hier staat een grote trampoline waar de kinderen enorm veel plezier van hebben en daarbij ook motorisch zichtbaar vooruit gaan. Alle kinderen boeken vooruitgang in hun ontwikkeling, maar ook de leraren leren steeds beter met hun kinderen om te gaan. Daarbij worden ook de ouders ondersteund en voorgelicht over hoe om te gaan met hun kind. Dit is vooral nodig omdat sommige ouders niet wisten hoe hun kind op te voeden en sommige kinderen zelfs vastgebonden werden thuis. Nu zien we dat het gedrag van deze kinderen verbetert omdat ook hun thuissituatie is verbetert. 

 


Thika Outreach Project TOP Kenia
partner sponsor:

Theaterschool in Bergen NH

partner uitvoerder:

Jennifer en Mugumoini Primaryschool

planning:

gerealiseerd

begroting:

€ 1250

donaties:

€ 1250

realisatie:

Inrichting klas is geregeld

status:

afgesloten


Projecten van TOP
Stichting Thika Outreach Project