Corona en schoolopleidingen

In veel Afrikaanse landen zijn sinds het uitbreken van de Corona-pandemie in maart zeer strenge matregelen getroffen. De impact is enorm.  

In veel Afrikaanse landen zijn sinds het uitbreken van de Corona-pandemie in maart zeer strenge maatregelen getroffen. De impact is enorm.  

Scholen pas in 2021 weer open

In Kenia zijn de basisscholen en de beroepsopleidingen sinds maart dicht en de verwachting is, dat ze pas in januari 2021 weer open gaan. De sluiting van de scholen zal echt nog een enorm lange nasleep hebben. Nu al laten de statistieken zien dat er een flinke toename is van tienerzwangerschappen, maar ook kindermisbruik tijdens de lockdown. En dan is er nog de grote angst voor een tweede lockdown die mensen nog verder de armoede in zal drukken.

Itetanischool

Ook de Itetanischool is dus ook sinds medio maart dicht. Voor de kinderen is het studiejaar 2020 een verloren jaar.  

Voor onze ondersteuning van de Itetanischool vervallen de kosten voor de schoolmaaltijden. We hebben besloten wel de salariskosten van de medewerkers van Macheo, die werkzaam zijn op de Itetanischool te blijven betalen.  De maatschappelijk werkers voor de gezinnen die kinderen hebben op de Itetanischool, blijven hun werk doen. Indien nodig, wordt een deel van ons budget gebruikt om de meest hulpbehoevende gezinnen te helpen.

Beroepsopleidingen

De beroepsopleidingen van de meisjes die wij steunen, liggen ook stil tot 1 januari 2021. Het plan is, dat de scholen in januari opnieuw beginnen met het nieuwe schooljaar.

Een uitzondering is de opleiding voor leerling-verpleegkundigen. De studenten verpleegkunde die gesteund worden door TOP-Kenia studeren thuis en doen zonder vertraging hun examens. Macheo heeft regelmatig contact met deze studenten om de voorgang te monitoren.

meest hulpbehoevende gezinnen te helpen.

De beroepsopleidingen van de meisjes die wij steunen, liggen ook stil tot 1 januari 2021. Het plan is, dat de scholen in januari opnieuw beginnen met het nieuwe schooljaar.

Een uitzondering is de opleiding voor leerling-verpleegkundigen. De studenten verpleegkunde die gesteund worden door TOP-Kenia studeren thuis en doen zonder vertraging hun examens. Macheo heeft regelmatig contact met deze studenten om de voorgang te monitoren.Stichting Thika Outreach Project